KÉPZÉSEK IDŐPONTJAI


Koordináta-méréstechnika I.2024. szeptember 16-19. (személyes)
Koordináta-méréstechnika II.
2024. október 28-31. (személyes)
Érdességmérés elmélete2024. november 25-26. (személyes)
Műszaki rajz olvasása, jelölések / ISO GPS / GD&T2024. november 18-20. (online)
AUKOM 1Érdeklődöm
AUKOM 2Érdeklődöm
AUKOM GD&TÉrdeklődöm
AUKOM 3Érdeklődöm

Calypso alap

2024. II. félévében várható

Calypso haladó

2024. május 27-31.

 

A nyílt, csoportos képzések mellett tartunk kihelyezett képzéseket is. A kihelyezett képzés keretén belül lehetőség nyílik az oktatások igénylésére bármely más időpontban is, akár a budapesti oktatótermünkben, akár a megrendelő telephelyén.

MŰSZAKI RAJZ OLVASÁSA, JELÖLÉSEK (ISO GPS, GD&T)

Egy műszaki rajzon számtalan előírás és jelölés szerepelhet, a képzés ezek értelmezéséről és megértéséről szól. 

Kezdve onnan, hogy az ISO GPS (Termékek Geometriai Követelményei) szabványcsalád milyen elveket tartalmaz, eljutva a haladószintű alak-, irány-, helyzet és ütéstűrésekig. A képzés célja, hogy a résztvevők megtanuljanak egy tetszőleges műszaki rajzot önállóan értelmezni és annak részleteivel is tisztában legyenek, rajzolvasásban magabiztosak legyenek. Ennek érdekében nem kizárólag elméleti ismereteket közlünk, hanem azt átültetjük a gyakorlatba is. Ezt interaktív oktatással, modern és sok példával rendelkező tananyaggal, illetve az oktatás végén ügyfélrajzok elemzésével érjük el.


TOVÁBBI RÉSZLETEK 

KOORDINÁTA-MÉRÉSTECHNIKA I., ALAP


A koordináta-méréstechnika területe nagyon komplex, elméleti háttere szerteágazó, képzésünk ezen ismeretek átadásáról szól.

A képzés meghallgatása különösen ajánlott azok számára, akik még csak most ismerkednek a területtel, korábban egyáltalán nem, vagy csak keveset foglalkoztak koordináta-méréstechnikával. De tapasztalt szakembereknek is ideális, hogy az eddig megszerzett tudásukat letisztázza, megszilárdítsa és kiegészítse. Célja, hogy a résztvevők 
a jövőbeli feladataikhoz képesek legyenek megválasztani 
a megfelelő mérőgépet, alkalmazandó szenzort és tapintót, illetve felismerjék a hibalehetőségeket. Az oktatás tartalmazza 
a Műszaki rajz olvasása (ISO GPS, GD&T) képzésünk alapszintű ismereteit is. Az elméleti ismeretek közlésén kívül, nagy figyelmet fordítunk a gyakorlatba történő átültetésének is, ezért az oktatás interaktív, az átadott tananyag modern és könnyen értelmezhető, illetve az utolsó napon különös hangsúlyt fordítunk a gyakorlásra.


TOVÁBBI RÉSZLETEK 

KOORDINÁTA-MÉRÉSTECHNIKA II., HALADÓ


A Koordináta-méréstechnika I. képzésen megszerzett, 
vagy már meglévő ismeretanyagra építkezve a résztvevők megismerhetik egy termék teljes mérési folyamatát, kezdve a mérés tervezésétől az előkészítésen és a programozáson át a mérés futtatásáig.

Ajánlott minden olyan szakember számára, aki az eddig megszerzett koordináta-méréstechnikai tudását szeretné rendszerezni, elmélyíteni és bővíteni újabb ismeretekkel. Az oktatás tartalmazza a Műszaki rajz olvasása (ISO GPS, GD&T) képzésünk haladószintű ismereteit is. Az elméleti ismeretek közlésén kívül, nagy figyelmet fordítunk a gyakorlatba történő átültetésének is, ezért az oktatás interaktív, az átadott tananyag modern és könnyen értelmezhető, illetve 
az utolsó napon különös hangsúlyt fordítunk a gyakorlásra.


TOVÁBBI RÉSZLETEK 

ÉRDESSÉGMÉRÉS ELMÉLETE


Felületi-érdességet mérni érdességmérővel relatíve egyszerű. Helyesen, szabványoknak megfelelően mérni viszont nem is olyan magától értetődő. Ehhez meg kell érteni az egyes mérési paraméterek jelentését és hatását, értelmezni kell tudni az egyes érdesség előírásokat a műszaki rajzokon, további analízishez pedig az egyes érdesség paramétereknek a származtatását is ismerni 
kell. Ráadásul ehhez az érdességszabványok ismerete is elengedhetetlen. Ezeket az ismereteket tartalmazza a képzésünk. 

Nem kizárólag elméleti ismereteket közlünk, hanem azokat átültetjük a gyakorlatba is. Ezt interaktív oktatással, modern és könnyen értelmezhető, magyarnyelvű tananyaggal, illetve az oktatás végén ügyfélrajzok elemzésével érjük el.


TOVÁBBI RÉSZLETEK 

AUKOM


Az AUKOM elnevezés az AUsbildung KOordinatenMesstechnik-ből alkotott mozaikszó, aminek  a jelentése koordináta-méréstechnikai képzés. Ez egy  olyan mérőgépgyártó független méréstechnikai oktatási rendszer, amit világszinten elfogadnak és bizonyítványát nemzetközileg elismerik. Egy három évig tartó kutatási projekt (1998-2001) keretén belül született meg, melyet azóta is folyamatosan frissítenek és modernizálnak, hogy megfeleljen az aktuális kor követelményeinek.


TOVÁBBI RÉSZLETEK