HEXAGON-AICON

HIVATALOS MAGYAR HEXAGON-AICON KÉPVISELET
A HEXAGON a világ egyik vezető vállalata a metrológiai megoldások terén, széles körben kínál termékeket, szenzorokat és szoftvereket. AICON részlege a világ egyik piacvezető vállalata az optikai 3D méréstechnika területen.

Cégünk a HEXAGON-AICON hivatalos magyar képviseletét látja el 2023-tól. Kínálatunkban megtalálható a teljes termékportfólió, továbbá biztosítjuk a hozzá kapcsolódó mérnöki és oktatási szolgáltatásokat.

 

STRUKTURÁLT FÉNYŰ 3D SZKENNEREK

Teljes felületek digitalizálása másodpercek alatt

ÚJ! Hexagon-Aicon SmartScan VR800

Kapjon teljes képet, majd fókuszáljon a részletekre

A SmartScan VR800 alapjaiban változtatja meg a strukturált fényű szkennerekről alkotott képünket. A szabadalmaztatott, megkettőzött sztereókamera rendszernek és az optikai zoommal ellátott vetítőegységnek köszönhetően a lencserendszerek cseréje és a gyakori kalibrálások immáron a múlté. 

A szükséges látómező és a felbontás azonnal megválasztható a PolyWorks szoftverben, ez szerelést egyáltalán nem igényel. A beállítások a mérés közben is bármikor módosíthatók, melynek köszönhetően könnyedén kaphatunk a vizsgálandó tárgyról teljes képet, majd azt követően annak részleteiről nagyobb felbontással még részletgazdagabb képet.

További információk

Hexagon-Aicon StereoScan 

A csúcskategóriás StereoScan Neo berendezésünk kiváló felbontást és pontosságot biztosít, és olyan innovatív tulajdonságokkal bír, mely a felületszkennelést minden eddiginél átfogóbbá és részletgazdagabbá teszi.

Hexagon-Aicon SmartScan

A gyorsaság, a pontosság, a hordozhatóság és a rugalmasság előnyeit vegyíti a SmartScan termékünk, mely ideális megoldás az összetett, kis, közepes és nagyméretű alkatrészek szkennelésére és mérésére.

 Hexagon-Aicon PrimeScan

Termékpalettánk alapszintű PrimeScan szkennere is már a magas minőséget és széleskörű alkalmazhatóságot képviseli. Kompakt kialakításának köszönhetően ideális megoldást kínál különleges alkalmazási területeken is.

Strukturált fényű 3D szkenner?

A 3D felületszkenner a projektorával különféle sávos mintákat vetít a mérendő tárgy felületére, melynek köszönhetően kialakult kontrasztos képet két kamerával dolgozza fel. A felületi pontok az úgynevezett háromszögeléses módszerrel kerülnek meghatározásra, egy adott szögből látható összes felületi pont egyszerre. Megismételve az eljárást több szögből, teljes 3D pontfelhőt kapunk a munkadarabról. Ez akár több millió pontot jelent, akár másodpercek alatt. Ez felhasználható mérésekhez és elemzésekhez, színtérképes vizsgálatokhoz vagy akár mérnöki visszatervezéshez (Reverse Engineering).

PartInspect L

Haladó automatizált megoldás egyszerű programozhatósággal és kezelhetőséggel. Akár gyártási körülmények között is gyors egyedi- vagy sorozatméréseket tesz lehetővé strukturált fényű 3D szkennerrel.

Fotogrammetria

Gyors és rugalmas megoldást biztosít különféle mérésekhez és elemzésekhez, alkalmazásokhoz, pozícionálásokhoz, deformációelemzéshez és -követéshez. Kimondottan nagyméretű alkatrészekhez is.

 PolyWorks

Univerzális és professzionális 3D méréstechnikai szoftver, mely nem kizárólag strukturált fényű szkennerekhez, hanem hordozható és telepített mérőgépekhez is ideális megoldást nyújt.

Fotogrammetria?

Az eljárás során a vizsgálandó tárgyra különféle referenciapontokat helyezünk, a környezetébe pedig kalibrált hosszméretekkel ellátott tárgyakat teszünk. Egy speciális fényképezőgéppel ezt az összeállítást fényképezzük le több különböző szögből, melynek köszönhetően kiszámíthatóak a felületi pontok térbeli pozíciói. Az így kapott digitális pontsokaságot mérésekhez és elemzésekhez tudjuk felhasználni. Az eljárás lehetővé teszi a nagyon nagyméretű alkatrészek precíz vizsgálatát is.

Más HEXAGON termék iránt érdeklődik?

 

KAPCSOLATFELVÉTEL